Erik Le Romancier
Auteur | Zanger | Creatief Ondernemer

Over Erik

Erik Le Romancier (Sint-Oedenrode, 9 juni 1972) is het pseudoniem van Erik van der Heijden. Al sinds zijn kinderjaren is Erik creatief en expressief bezig, met name op het gebied van schrijven en taal. 

In 2015 verzamelde hij voldoende lef en zelfvertrouwen om met zijn werk naar buiten te treden. In dat jaar maakte hij zijn debuut met Stilte Graag! zijnde een bundel van 14 korte verhalen met als thema ‘gewone mensen in ongewone situaties’. In 2017 verscheen de roman Liefde, Lust en Andere Ongemakken. Dit keer geen korte verhalen, maar chicklit/new adult met als thema ‘liefde, iedereen wil het, maar niet iedereen krijgt het of houdt het vast’. In 2019 verscheen zijn boek Asverze, deel 1 van een hele cyclus fantasyromans in wording. Het thema van Asverze is ‘anders zijn, jezelf blijven en zelfvertrouwen’.

Als auteur vindt Erik het belangrijk zijn lezers niet alleen aan het denken te zetten, maar vooral ook te vermaken en te verrassen. Dat, en de wens zichzelf uit te dagen en het ook voor hemzelf fris te houden, is ook de reden dat hij per boek kiest voor een ander genre en thema.

Vanaf 2020 gaat Erik zijn muzikale horizon verbreden met nummers en albums/EP’s die hij zelf zingt en deels ook zelf schrijft.

E-mailen
Map
Info