Erik Le Romancier
Auteur | Zanger | Creatief Ondernemer

Over Erik

Erik Le Romancier (Sint-Oedenrode, 9 juni 1972) is al sinds zijn kinderjaren is creatief en expressief bezig.

In 2015 verzamelde hij voldoende lef en zelfvertrouwen om als schrijver naar buiten te treden. In dat jaar maakte hij zijn debuut met Stilte Graag! Dit is een bundel van 14 korte verhalen op het snijvlak van feiten en fictie, met als thema ‘gewone mensen in ongewone situaties’. 

In 2017 verscheen de roman Liefde, Lust en Andere Ongemakken. Dit keer geen korte verhalen, maar smeuïge chicklit/new adult in de stijl van Sex and the City, met als thema ‘liefde, iedereen wil het, maar niet iedereen krijgt het of houdt het vast’. 

In 2019 verscheen Asverze, deel 1 van fantasycyclus De Hypernachtserie. In 2022 verscheen Lotsdochter, deel 2 van De Hypernachtserie. Het thema van deze serie is een thema dat Erik na aan het hart ligt: ‘het recht jezelf te mogen zijn, ook als je anders bent dan anderen’.

Als auteur vindt Erik het belangrijk zijn lezers niet alleen aan het denken te zetten, maar vooral ook te vermaken en te verrassen. Dat is de reden dat hij zich niet beperkt tot 1 genre of thema. Bovendien houdt hij het zo ook fris en uitdagend voor zichzelf.

Vanaf 2020 werkt Erik aan zijn eerste muzikale project waarbij hij de zang voor zijn rekening neemt en ook deels zelf de teksten schrijft. 

E-mailen
Map
Info