Erik Le Romancier
Auteur | Zanger | Creatief Ondernemer

Over Erik

Erik Le Romancier (Sint-Oedenrode, 9 juni 1972) is het pseudoniem van Erik van der Heijden. Al sinds zijn kinderjaren is Erik creatief en expressief bezig, met name op het gebied van schrijven en taal. 

In 2015 verzamelde hij voldoende lef en zelfvertrouwen om met zijn werk naar buiten te treden. In dat jaar maakte hij zijn debuut met Stilte Graag! zijnde een bundel van 14 korte verhalen met als thema ‘gewone mensen in ongewone situaties’. In 2017 verscheen de roman Liefde, Lust en Andere Ongemakken. Dit keer geen korte verhalen, maar chicklit met als thema ‘liefde, iedereen wil het, maar niet iedereen krijgt het of houdt het vast’. In 2019 verschijnt zijn derde boek, met als werktitel Asverze. Dit keer geen verhalenbundel of chicklit, maar deel 1 van een cyclus fantasyromans. Het thema van Asverze is ‘anders zijn, jezelf blijven en zelfvertrouwen’.

Als auteur vindt Erik het belangrijk zijn lezers niet alleen aan het denken te zetten, maar vooral ook te vermaken en te verrassen. Dat, en de wens zichzelf uit te dagen en het ook voor hemzelf fris te houden, is ook de reden dat hij per boek kiest voor een ander genre en thema.

In 2019 gaat Erik zijn creatieve horizon verbreden. In dat jaar verschijnt ter ondersteuning van de boeklancering van Asverze namelijk (mede) van zijn hand muziek, die is gebaseerd op en geïnspireerd door dit boek. 

E-mailen
Map
Info