Erik Le Romancier
Auteur | Zanger | Creatief Ondernemer

Veelgestelde vragen / Frequently asked questions (FAQ)

Zijn je boeken autobiografisch?

Nee, dat zijn ze niet. Gelukkig niet, want er gebeuren soms behoorlijk heftige of bizarre dingen in mijn boeken. Ik draai mijn hand immers niet om voor het schrijven over zaken als incest, drugsgebruik, mishandeling en prostitutie. Uiteraard schemeren mijn ervaringen, herinneringen en karakter in al mijn boeken en verhalen door, maar autobiografisch zijn ze zeker niet.


Zijn je boeken gebaseerd op ware feiten, gebeurtenissen en personen?

Dat zijn ze, maar slechts zeer ten dele. Stilte Graag! is een bundel van 14 verhalen op het grensvlak van feiten en fictie. Elk verhaal heeft een kern van realiteit in zich waaromheen ik als schrijver een verhaal heb gebouwd. Liefde, Lust en Andere Ongemakken is pure fictie. Hetzelfde geldt voor Asverze en Lotsdochter. Uiteraard schemert mijn persoonlijkheid wel door in alles wat ik schrijf. Het zijn tenslotte mijn geesteskinderen.


Hoe lang doe je over het schrijven van een boek?

Ervaring leert dat er gemiddeld 2 jaar zit tussen het allereerste idee en het moment van boeklancering. 


Kun je wat meer vertellen over je muzikale project?

Mijn muziek valt in de categorie popmuziek met invloeden van disco, soul, funk, dance, soft-rock en elektro. Ook de jaren ‘80 en ‘90 hoor je terug in mijn muziek. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de zang en een deel van de songteksten. Het bespelen van instrumenten en het proces van mixen, masteren en produceren laat ik aan anderen over.


Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Boeken, muziek, films, religie, geschiedenis en kunst kunnen me mateloos inspireren, maar ook flarden van een gesprek, een roddeltje, een simpel voorval op straat, of een domme reclamefolder. Werkelijk bijna alles kan me op ideeën brengen. Mijn inspiratie is net zo breed als het leven zelf. 

E-mailen
Map
Info