Erik Le Romancier
Auteur | Zanger | Creatief Ondernemer

Eriks oeuvre op een rij


Lotsdochter (2022)

 Asverze is een jonge vrouw die woont in Maanwelle, een grimmig en geïsoleerd stadje dat wordt gedomineerd door mannen. Wanneer door de naderende Hypernacht vrouwenhaat en godsdienstwaanzin om zich heen grijpen, loopt haar leven gevaar en besluit Asverze in het diepste geheim te vluchten. 

Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk, want alle omstandigheden werken tegen haar. Het feit dat Asverze een door de Goden aangewezen Lotsdochter blijkt te zijn, maakt het alleen nog maar gecompliceerder. 

Toch is Asverze vastbesloten te vertrekken. Terwijl haar broer op mysterieuze wijze verdwijnt en er in haar omgeving doden vallen, stelt zij in een race tegen de klok alles op alles om weg te komen uit Maanwelle.

Lotsdochter is deel 2 van De Hypernachtserie en de opvolger van Asverze. 

Wat lezers zeggen

“Erik Le Romancier heeft Lotsdochter op een fijne en vlotte manier geschreven.”

“Lotsdochter is op veel momenten een intrigerend verhaal.”

“Lotsdochter van Erik Le Romancier is het schokkende tweede deel van de Hypernachtserie. Het verhaal laat zien dat het voor de vrouwen, en sommige mannen, nog erger kan dan beschreven in het eerste deel. Door het schokkende eind, kun je bijna niet wachten om het volgende deel te lezen. Je moet weten hoe het verder gaat.”

“De personages zijn goed neergezet en duidelijk omschreven. Je leert ze nog beter kennen dan in deel 1 en bij sommigen kom je tot een ander inzicht.”

‘Erik Le Romancier slaagt er uitstekend in gevoelens bij de lezer op te roepen. De perversie en waanzin die de bewoners en de regels van Maanwelle tentoonspreiden, zijn overweldigend verwoord en details worden niet geschuwd. De auteur legt met een haarscherpe duidelijkheid vast hoe het grootste deel van de bewoners van Maanwelle zo diep geïndoctrineerd is dat ze alle regels zonder enig verzet volgen, zelfs als dat hun eigen ondergang kan betekenen.”

“Hoewel er luchtig wordt omgegaan met de problemen en trauma’s van de personages, zit er zeer zeker ook een serieuze ondertoon in de verhaallijn. Onderdrukking van de vrouw is daar een van. LeRomancier legt emoties, gevoelens en de nasleep uit het verleden onder de loep, en geeft onderwerpen als rouw, schaamte, vernedering, abnormaal gedrag en macht de aandacht waar we allemaal iets van kunnen leren.”

“Hou je van fantasyboeken met een sterk vrouwelijk karakter en een sterke toon, dan raad ik zeker aan Lotsdochter aan te schaffen.”

“Ik stond vooraan in de rij toen Lotsdochter uitkwam en werd zeker niet teleurgesteld!”

Waar te koop?


Asverze (2019)

Asverze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag ervan wordt verdacht een on-vrouw te zijn - de ultieme, goddeloze gruwel - moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven. Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf? Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie?

'Asverze’ is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die strijdt voor haar vrijheid. En vecht voor het recht zichzelf te zijn en haar eigen keuzes te mogen maken.

Wat lezers zeggen

“Ik heb gesmuld van je boek en dacht iedere ochtend: ‘Vanavond mag ik weer (verder) lezen!”

“De strijd van Asverze om zichzelf te mogen zijn in het onheilspellende Maanwelle en de mysterieuze Hypernacht maken dit verhaal ontzettend intrigerend.”

“De kracht van Asverze schuilt in de emoties en in de confronterende stijl. Dit verhaal raakt.”

“Asverze is een groot plezier om te lezen.”

“Asverze van Erik Le Romancier is intrigerend en expliciet.”

“Een ijzersterk fantasyverhaal dat je maar moeilijk weglegt wanneer je er eenmaal aan bent begonnen.”

“Hard, rauw, heftig en grimmig. Asverze is geen verhaal voor doetjes, maar voor durvers.”

Waar te koop?


Liefde, Lust en Andere Ongemakken (2017)

Vier vriendinnen strijden samen voor geluk en zijn onlosmakelijk verboden. Het lot bracht hen samen, waar ze getuige zijn van hartverscheurende drama’s en onzekerheden.

Ontmoet Jeanine: mooi, jong, geslaagd en succesvol. Ze heeft het allemaal, behalve de liefde waarnaar ze hunkert. Kiest ze voor haar leidinggevende Victor? Voor badboy Samuel? Of toch voor Pelle, haar ex? Haar queeste naar liefde wordt voor Jeanine een ontdekkingsreis vol verrassingen, emoties, erotiek en bizarre wendingen. Loopt ze blind het ravijn in? Raakt ze de weg kwijt door de intriges van de sinistere Messaline de Beaumont?

Of blijft ze overeind dankzij haar hartsvriendinnen?

Mireille, lief en grappig maar chronisch onzeker over haar uiterlijk. Leert ze van zichzelf houden? Of maakt ze een drastische keuze voor zichzelf? Florine, gezegend met een verguld leven maar haar onvervulde kinderwens drijft haar tot wanhoopsdaden en buitenechtelijke seks. Zet ze hiermee alles op het spel? Velma, robuust en nuchter. Zij wordt na jaren opeens onverwacht geconfronteerd met haar terminaal zieke hippiemoeder. Laat zij haar weer toe in haar hart en leven?

Vier hartsvriendinnen. Vier levens vol intriges, seks en bizarre maar ook ontroerende ervaringen.

Wat lezers zeggen

“Erik neemt ons mee in de levens van Jeanine - net verlaten door haar grote liefde voor een jonger exemplaar en wanhopig op zoek naar.... ja, wat eigenlijk?; Florine - een prachtige vrouw, getrouwd, maar ongewild kinderloos; Mireille - die zichzelf lelijk en uitgezakt vindt en zich graag weer op en top vrouw wil voelen; Velma - lesbienne op zoek naar liefde, maar plots opgezadeld wordt met haar doodzieke moeder en als laatste Messaline, de moeder van Florine - ze draagt een geheim met zich mee, waarvan ze nooit wil dat het uitkomt.

Vijf vrouwen, in ieder hun eigen fase van het leven met ieder hun eigen onzekerheden, worden treffend beschreven door Erik. Soms wil je ze zelf door elkaar rammelen om eens wakker te worden en niet zulke stomme dingen te doen. En vooral hoe uiterlijkheden niets zeggen over wat er van binnen in iemand omgaat. En ook hier, zoals in het echte leven, gunnen sommigen het licht in elkaars ogen niet.

Een heerlijk verhaal over vriendschappen voor het leven, Lust, Liefde, lekker eten en de (geheime) wensen van een groep vrouwen, die elkaar door dik en dun steunt. En natuurlijk alle Andere Ongemakken.”


“Zoals we al eerder hebben ervaren van zijn verhalenbundel, is Erik Le Romancier een kei in het ontplooien van een droge en humoristische schrijfstijl. Dit geldt zeker ook voor zijn roman Liefde, Lust en Andere Ongemakken. De personages hebben zo hun eigen flair en zijn daardoor zeker niet saai of plat. Ze vullen elkaar naadloos in het geheel aan en laten de lezer van tijd tot tijd lachen. Naast een ongekende humor bevat het boek ook een zekere spanning en uitgelezen moraal, waardoor Liefde, Lust en Andere Ongemakken tot de categorie “moet je gelezen hebben” behoort. Lekker voor als je nog gaat nazomeren.”

“Niets is wat het lijkt... je denkt te weten hoe de gevoelens zijn en dan gaat ‘t ineens weer een hele andere kant op. Ik heb genoten van dit boek. Heerlijk geschreven en je geniet vanaf de eerste bladzijde ... het raakt je omdat het zo bekend is.. zou je eigen leven kunnen zijn! Ik kan alleen maar zeggen: ga het lezen, ervaar de hilariteit, humor en herkenbaarheid van dit unieke boek!!!!”

“Als je van diepgaande romans met humor houdt, dan is dit boek een echte aanrader.”

Waar te koop?


Stilte Graag! (2015)

Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik le Romancier. Erik Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties. Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen op het grensvlak van feiten en fictie daagt Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.

Wat lezers zeggen

 “Ik heb Stilte Graag! met zó ontzettend veel plezier gelezen. Super gewoon. Het is zeer onderhoudend, uitdagend, het zet je aan het denken, het maakt je aan het lachen.”

“Vanaf het eerste verhaal wordt je gelijk gegrepen. De verhalen, hoe bizar vaak ook, hadden zomaar in een programma als De Stoel met Rik Felderhof verteld kunnen worden. Sommige verhalen hadden niet misstaan in een soap-serie. De verhalen zijn soms grof, maar tegelijkertijd ook humoristisch, schaamteloos, maar laten je ook nadenken over de situaties, jouw kijk op anderen en op jezelf. De verhalen laten je zien dat sommige dingen die je hoort wel eens heel anders kunnen zijn dan dat er verteld wordt. Het zijn heel eigentijdse en tijdloze verhalen die heel herkenbaar (kunnen) zijn.”

“Ik heb net ‘t boek gelezen... brok in mijn keel. Zo realistisch, hard en uit het leven gegrepen! Le Romancier vraagt respect voor mensen die leven op hun eigen manier ... ik hou hiervan! Het leest fijn en duidelijk! Een aanrader als je het leven ziet zoals het is!!!! Lees dit boek, het opent je ogen!!!!”

Waar te koop?                                  


 


 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

E-mailen
Map
Info